Prikbord Marialaan 2022

Naar goede gewoonte bezorgen wij jullie in het begin van het jaar een prikbord, zodat jullie op de hoogte zijn van wat er dit jaar in de Marialaan zoal gebeurt. Je zal wel begrijpen dat deze planning nog steeds kan worden beïnvloed door beestje Corona.

Let op: door omstandigheden is dit jaar ons straatfeest op de tweede zaterdag van juli gepland.

Vrijdag 20 mei

Burendag. Nu het erop lijkt dat we tenminste voor een tijdje verlost zijn van beperkende maatregelen, kunnen we die vrijdag na drie jaar eindelijk nog eens gezellig kletsen met de buren

Vrijdag 8 juli

Na enkele ongewilde rustjaren hopen we dit eindelijk onze 19de editie van het straatfeest te organiseren; we stellen dan vrijdag de tenten op waarin we de dag nadien ons jaarlijks straatfeest zullen houden. Aangezien onze tenten al enkele feestjes hebben doorstaan, zijn zij dit jaar eens toe aan een poetsbeurt. Om dit mogelijk te maken beginnen we dit jaar aan de klus om 16u; alle helpende handen zijn welkom.

Zaterdag 9 juli

Straatfeest: de ganse dag wordt onze straat een grote speelplaats voor de kinderen. Afsluiten van de dag doen we naar goede gewoonte met een barbecue.Een handje toesteken bij de voorbereiding ervan vanaf 9u wordt natuurlijk zeer gewaardeerd.

Zondag 10 juli

Dan ruimen we natuurlijk alles op. Voor een tasje koffie of thee en een koffiekoek wordt gezorgd.

Zondag 28 augustus

Speelstraat: de laatste zondag van de grote vakantie zijn het de kleinsten die heer en meester zijn over de afgesloten straat. Het buurtschap zorgt er opnieuw voor dat de kindjes honger noch dorst zullen lijden (centjes hoeven zij hiervoor niet mee te brengen). Je hoort er nog wel van.

Zondag 9 oktober

Rommelmarkt in GC ’t Schoolhuis in Gooreind. Zoals vorige jaren had ons buurtschap ook in 2022 twee rommelmarkten voorzien. De markt van maart hebben wij opnieuw moeten annuleren, we hopen dat we deze van 9 oktober kunnen laten doorgaan. Wens je ook iets te verkopen, schrijf dan tijdig in want de plaatsen zijn beperkt. Heb je niets aan te bieden, kom dan eens rondsnuffelen, allicht vind je er iets dat van pas kan komen. Moe van het snuffelwerk, dan blijf je nog rustig even iets drinken; je steunt hiermee tevens het buurtschap.

(Inschrijven voor een stand via email etienne.spysschaert@skynet.be of 03/663.37.81).

Maandag 31 oktober

Halloweencafé: achtste editie reeds. We proberen die dag onze gezellige spookachtige avond opnieuw leven in te blazen. Wij hopen dat buren opnieuw de moeite zullen doen om hun voortuin in de juiste sfeer te brengen, wat het succes van dit event ten goede komt.

Vrijdag 2 december

Sinterklaas: we zullen ook dit jaar aan de sint en zijn pieten vragen of zij voor een verrassing kunnen zorgen.

Zaterdag 31 december

Oudjaar zingen: zoals elk normaal jaar zijn dan onze kleine knapen meer dan welkom in ons tentje voor een warme chocomelk en een hapje.